Juustot, voit, rasvat ja öljyt |
|
Ruoka/juoma - määrä - kalorit (kcal)
RANSKALAISET JUUSTOT, yleensä 40g pala |
Ricotta, 40g 42 |
Chévre, tuore, 40g 72 |
Feta, 40g 109 |
Camembert 50%, 40g 126 |
Bleu, 40g 138 |
Gouda, 40g 139 |
Emmental ja gruyere, 40g 152 |
Parmesan, 40g 152 |
Gorgonzola, 40g 162 |
Cheddar, 40g 162 |
|
SUOMALAISET JUUSTOT, usein 10g viipale |
Raejuusto, 1 rkl, 10g 10 |
Sulatejuusto, kevyt, 1 viipale 10 g 25 |
Sulatejuusto, 1 viipale 10 g 30 |
Edam 40, 1 viipale 10 g 30 |
Emmental yms, viipale, 10 G 35 |
Sini- ja valkohomejuustot 1 viipale 10 g 35 |
Feta-juusto 1 rkl 15 g 40 |
Parmesan-juusto, 10 g 43 |
|
|
VOIT, RASVAT, MAJONEESIT, ÖLJYT |
Ketsup, annospussi noin 10 |
40%:set ravintorasvat esim. Kevyt Linja 10 g 40 |
60%:set ravintorasvat esim. Voikko 10 g 55 |
Benecol 10 g 62 |
Voi ja jääkaappimargariinit esim. Flora, Becel 10 g 70 |
Voi-kasviöljyseos esim. Voimariini 10 g 70 |
Salaattikastikkeet, yleensä välillä 65-80 kcal, 1 rkl 80 |
Majoneesi 1 rkl 15 g 120 |
Rypsi-auringonkukkaöljy (100 g = 833 kcal) 15 g 125 |
Öljyt (yleensä, keskimäärin), 1 rkl 15 g 130 |