Nizzan matkaopas 2019 - à la carte



Haku: B   C   D   E  F   G   H   I   J   L   M  N   O   P   Q   R   S   T   V  


Agneau     karitsa
Agrumes     sitrus hedelmä
Aigre-doux     hapanimelä
Aïoli     valkosipuli-majoneesi
Ail     valkosipuli
Ail semoule     valkosipulijauhe
Allumettes     aivan ohueksi leikattu
Alose     kantasilli
Amande     manteli
Anchois     anjovis
Aneth     tilli
Anguille     ankerias
Amuse-gueule     cocktail snack
Amuse bouche     suupala ennen ateriaa
Artichaut     latva-artisokka
Asperge     parsa
Assiette     lautanen
Aubergine     munakoiso
Au four     uunissa valmistettu
Avocat     avokado

Bacon     pekoni
Baguette     patonki
Beignet     keitetty rasvassa
Belle Hélène     jälkiruoka, jossa päärynä tarjotaan kermavaahdon, jäätelön ja lämpimän suklaakastikkeen kera
Betterave     punajuuri
Beurre doux/demi-sel     suolaton voi/vähän suolattu
Beurre noir     ruskistetusta voista tehty kastike
Bigorneaux     merietana
Blanc de poulet     kananrinta
Blanc-manger     kermahyytelö

Boisson     juotava
Viande     lihaa
Poisson     kalaruokaa

Boulettes     lihapullat
Bouillabaisse     marseillelainen kalakeitto
Brie     valkoinen pehmeä juusto
Brochet     hauki
Brochette     kebab

Cacahouète maapähkinä
Café au lait     maitokahvi
Café-crème     kahvi kermalla
Café noir     kahvi mustana
Café espresso     espressokahvi

Kun ravintolassa tilaa ”deux cafes” saa kaksi espressoa
Camembert     valkoinen jälkiruokajuusto
Canepé     alkapalavoileivät
Canard     ankka
Caneton     ankanpoikanen
Carottes     porkkanat
Cerises     kirsikat
Cervelle     aivot
Champignons     herkkusienet
Charlotte     vanukasta kääretortulla
Châteaubriand     liha paksuina viipaleina
Chaud     lämmin
Cheddar     hieman hapahkolta maistuva kovajuusto
Chevreuil     metsäkauris
Chou     valkokaali
Chou-fleur     kukkakaali
Cipoule     ruohosipuli
Clear     kirkas
Compote hilloke
Concombre     kurkku
Confiture     hillo
Conserve     säilyke
Consommé     voimakasmakuinen lihaliemi
Consommé à l'italienne     lihaliemi vermisellien kanssa
Coq de bruyère     metso
Coq des bois     teeri
Coquilles Saint-Jacques     scallops
Couteau     veitsi
Crabe     taskurapu
Créme brulée     kermainen vaniljakiisseli
karamellisoidulla sokerilla
Créme Chantilly     makeutettu kermavaahto
Crème Châtelaine     herkkusienisosekeitto
Crêpes    ohut pannukakku
Crêpes aux crevettes     katkaravuilla täytetyt gratinoidut pannukakut
Cresson     krassi
Crevettes     katkaravut
Croissant     leivonnainen usein aamiaisella
Croque monsieur     kinkulla ja juustolla täytetty paahtoleipä
Croustade     kuoriainen
Croûtons     krutongit, rasvassa keitetyt/paistetut leivänpalat
Cru     raaka
Crustaces     äyriäiset
Cuillère à café     teelusikka
Cuillère     lusikka, lusikallinen


takaisin ylös

Dattes     taatelit
Daube     silavoitu ja marinoitu häränliha
Déjeuner     aamiainen
Dessert     jälkiruoka
Dinde     kalkkuna
Dindonneau     nuori kalkkuna
Dressing     salaattikastike
Dubarry     lihaa kukkakaalin kanssa
Duchesse     lihaa perunasoseen kanssa

Eclair     tuulihattu-leivonnainen
Ecrevisses     ravut
Églefin     kolja (turska)
En croûte     taikinoitu
Epicé     mauste
Epinards     pinaatti
Escalope     ohut leike
Escalope panée     wieninleike
Escargot     etana

Faisan     fasaani
Farci     täytetty/silavoitu
Fenouil, finocchio     fenkoli
Figue    viikuna
Flambé     liekeissä
Flan parisien     omenakakku
Flétan     ruijanpallas
Foie     maksa
Fond     keitinliemi
Fond de volaille     lintuliemi
Forestière     kala/liha sienimuhennoksen kera
Four     uuni
Fourchette     haarukka
Formule     päivän tarjous-ateria, mukana vaihdellen eturuoka/pääruoka/jälkiruoka
Frais     tuore, nuori
Fraises    puutarhamansikat
Fraises des bois     metsämansikat
Framboise     vadelma
Frappé     jäähdytetty
Fricassée     viillokki
Froid     kylmä
Fromage     juusto
Fruit     hedelmä
Fruits de mer     kalaruokaa
Fumé     savustettu

Gâteau     leivos/torttu
Gaufrette     vohveli
Gelée     geeli, hyytelö
Gibier     riista
Glace     jäätelö
Gloucose     rypälesokeri
Gnocchi     keitettyjä taikinanpaloja
Gorgonzola     italialainen homejuusto
Gouda    mieto ja kova juusto
Gras     rasva
Gratin     uunissa valmistettu ruoka
Grenouille     sammakko
Groseilles     punaiset viinimarjat
Gruyère     maukas kova juusto

Hachis     muhennos
Hachis parmentiere     peruna-jauheliha muhennos
Hareng     silli
Haricots    pavut
Haricots vert     ruokalistan yleisin vihreä papu
Homard     hummeri
Huile d'olive     oliiviöljy
Huitre     osteri

Îles flottantes     vaniljakastikkeessa kelluvia marenkipaloja
Jambon     kinkku
Jus     mehu
Julienne     ohuiksi suikaleiksi leikatut kasvikset

Lait     maito
Lait écrémé     rasvaton maito
Laitue     lehtisalaatti
Langouste     hummerin sukuinen äyriäinen
Lapin     kani
Lard     silava
Lardons     ohuet pekonisuikaleet
Lentilles     linssit
Lièvre     jänis
Lotte     merikrotti

Les madeleines     pienet simpukanmuotoiset leivonnaiset
Melba     jäätelöä vadelmakastikkeen ja hedelmien kera
Mendiants     pähkinät
Menthe     minttu
Merlu     kummeliturska
Meunière     jauhotettu ja paistettu kala
Miel     hunaja
Mille-feuille     tuhatlehtikakku
Mergues     mausteinen makkara
Morue     turska
Moules     simpukat
Mousse     vaahdotettu jälkiruoka, lintu- tai lihamureke
Moutarde     sinappi
Mouton     lampaanliha
Mûr     kypsä
Myrtilles     mustikat


takaisin ylös

Navarin     lampaanlihamuhennos
Navet     nauris
Noisettes     pienet pariloidut/paistetut lihaviipaleet

Oeufs à la coque     pehmeäksi keitetyt munat
Oeufs durs     kovaksi keitetyt munat
Oeufs Meyerbeer     munavuoka lampaan munuaisten ja tryffelikastikkeen kera
Oie     hanhi
Oignon     sipuli
Orange     appelsiini

Paella     riisiruoka Espanjasta
Pain     leipä
Pain aux cereales     kokojyväleipä
Pain au chocolat     pulla onka sisällä on suklaata
Pain de mie     usein viipaloitu leipä
Pain de seigle     ruisleipä
Pané     leivitetty
Palourdes     simpukat
Paris-Brest     tuulihattutaikinasta tehty leivonnainen
Parisienne     lihaa perunapallojen ja parsan kera
Pastéque     vesimeloni
Pâté     pasteija/piiras
Pâté de foie     maksapasteija
Pâtes     pasta
Perche     ahven
Petit pain     sämpylä
Petit pois     vihreät herneet
Pimiento     paprika
Pintade     helmikana
Plat du jour     päivän lämmin ruoka
Plat principal     pääruoka
Poireau     purjosipuli
Poires     päärynät
Poisson     kala
Polignac     kalaa valkoviinikastikkeen ja herkkusienien kera
Pomme     omena
Pommes de terre     perunat
Pommes frites     ransk. perunat Pommes allumettes     tulitikkuperunat
Pommes Duchesse     hieno perunasose
Porc     sianliha < br> Port-Salut     pehmeähkö voimakasmakuinen juusto
Potage     suurustettu keitto
Pot-au-feu    hitaasti haudutettu liharuoka
Poularde     syöttökana
Poulet     kananpoika
Profiterole     kermalla täytetty tuulihattu suklaakastikkeella
Prunes     luumut

Quiche    taikinakuorinen piiras
Radis    retiisi
Ratatuille     kasvismuhennos
Rognon     munuainen
Rôti     paisti

Saint-Germain     keitto vihreistä herneistä

Sauces     kastikkeet

béarnaise     mukana mm. kananmunaa, valkoviiniä ja voita.     
Béchamel     valkoinen peruskastike, maidosta
bordelaise     ruskea peruskastike
Chantilly     piparjuurta, majoneesia ja vatkattua kermaa
Choron     béarnaise-kastike maustettu tomaattisoseella
Colbert     ruskeaan peruskastikkeeseen lisätty voita, persiljaa ja sitruunaa
hollandaise     valmistettu voisulasta ja keltuaisista, usein sitruunaa
lyonnaise     sipulikastike
portugaise     hollandaise tomaatilla ja maustevihanneksilla  
rémoulade     majoneesi maustettu esim. maustevihanneksilla ja kurkulla
suédoise     majoneesi omenasoseella
valoise     béarnaise maustettu lihamehulla
veloutée     vaalea peruskastike
vin blanc     valkoviinikastike


Sardines     sardiinit
Saucisse     makkara
Saucisson     pienet makkarat, erikoisuus Lyonista
Saumon     lohi
Sauté     muhennos
Savarin    jälkiruokakakku
Scorzonera     mustajuuri
Sole     meriantura
Surgelé     jäädytetty

Tarte Tatin     karamellisoitu omenatorttu
Tournedos     viipaleina paistettu/ pariloitu härän sisäfilee
Tripes     mahalaukku
Truite     forelli
Turbot     piikkikampela

Velouté     suurustettu keitto
Veau     vasikka
Viande     liha

Vinaigre     viinietikka
Volaille     lintu


takaisin ylös

  • ja tällainen on sää 7+7 vrk (fr)